Over Kris Bauwens: ICT consultant, developer en blogger

Ik startte mijn IT ervaring 25 jaar terug op mainframe. Toen ik begon te werken in 1994 vroegen ze me om te werken in een pc omgeving mét Visual Basic en MS Access. Dat vond ik geweldig om mee te beginnen. In 2001 was er de eerste Visual Studio.NET en de tijd was gekomen om te starten met de allereerste framework, VB.NET en MS SQL Server. In 2004 starte ik te werken met ASP.Net en ik heb daardoor wel wat ervaring extra opgebouwd rond het web.

Op maat ontwikkeling zowel software als web

Gespecialiseerd in Windows en webontwikkeling. Ik hou van mijn werk en collega’s zeggen dat ik goed ben in wat ik doe. Analyse, ontwikkeling en probleemoplossingen heeft een belangrijke plaats in mijn carriere. Mensen met wie ik gewerkt heb, weet dat ik mezelf altijd probeer te verbeteren en ik probeer altijd iets nieuws te leren..

Zelfstandig in bijberoep

In juli 2005 heb ik beslist om zelfstandig in bijberoep te worden. De aanleiding was dat het investeringsprogramma begon heel hard te groeien en vooral stad Leuven wilden mij factureren voor het werk dat ik deed.
Om mijn diensten te vergemakkelijken en te ondersteunen maak ik gebruik van een aantal tools, hulpmiddelen en componenten.
Ik school mij permanent bij, vooral met online education van Pluralsight.
Hier kan u een overzicht vinden wat ik reeds heb bijgestudeerd: opleidingen, cursussen en bijscholingen.

Ervaring in dienstverband

Een gestuctureerd overzicht u op mijn LinkedIn pagina.

Specialiteiten

SQL ♦ ASP.NET ♦ VB.NET ♦ HTML ♦ CSS ♦ WebForms ♦ WinForms ♦ Webservices ♦ Crystal Reports ♦ Bootstrap ♦ SEO ♦ jQuery ♦ WordPress ♦ EDI